Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Na Athene in 2022 zal Brussel in mei 2024 gaststad zijn voor de tweejaarlijkse conferentie van de European LGBT Police Association (EGPA). Het thema van dit jaar is “Further together”.

RAINBOW COPS BELGIUM – LGBT POLICE, de Belgische vereniging van LGBTQIA+ politieagenten, kreeg van EGPA de vraag om de conferentie te organiseren. Met 10 jaar ervaring op de teller, zijn we voortaan door de minister van Binnenlandse Zaken en de federale en lokale politieautoriteiten erkend als bevoorrechte partner. In 2022 werd een samenwerkingsprotocol ondertekend om dit partnerschap te formaliseren.

Join!

We’re looking for speakers!

The conference is divided into six panels covering a variety of topics relating to the day-to-day work between the police, associations and LGBTQIA+ communities.

Are you a Belgian or European expert in one of these topics? Would you like to speak at our conference?

Contact us now via the button below.

Rekrutering en opleiding van politieambtenaren

Openstellen van rekrutering voor kandidaten uit de LGBTQIA+ gemeenschap, opleiding voor aspirant-inspecteurs inzake haatmisdrijven en haatspraak ten aanzien van personen uit de LGBTQIA+ gemeenschap, voortgezette opleiding voor politieambtenaren.

Interventietechnieken en -tactieken- Slachtofferbejegenin

Politie-interventies ten aanzien van personen uit de LGBTQIA+ gemeenschap inzake fouillering, palpatie en opsluiting, hulp aan slachtoffers van holebi- en transfobe misdaden (netwerk, Dienst Slachtofferhulp, …).

Opstellen van processen-verbaal – Verslagen voor juridische instanties

Specifieke verslaggeving in geval van haatmisdrijven en -spraak ten aanzien van personen uit de LGBTQIA+ gemeenschap, dark number, partnerinstellingen en -organisaties en bondgenoten, snelle waarschuwing.

Chemsex en seksuele gezondheid

Het verschijnsel chemsex, reactie en interventie ten aanzien van aanhangers van deze praktijk, terbeschikkingstelling van medische behandelingen (anti HIV, PREP, …) voor gedetineerden, seksuele hulpverleners (sekswerkers ten behoeve van personen met een beperking), pooierschap en prostitutie.

Contact met LGBTQIA+ verenigingen en police bashing 

Verhouding tussen politie en gemeenschappen, contact tussen LGBT-personen en de politie, dragen van uniform tijdens Pride events.

Wetgeving inzake seksisme en feminicide

Voorstelling van de wet feminicide, in 2023 aangenomen in België, de seksismewet en het politieproject rond de strijd tegen pesterijen op straat.

Sponsors en partners

Hartelijk dank aan onze sponsors en partners!

Deze conferentie is het resultaat van de samenwerking met onze bevoorrechte partners en de financiële steun van onze subsidiërende overheden. U vindt de lijst hieronder.

Over leven in Brussel

Wat te doen in Brussel

Met deze interactieve map heb je alle adressen van conferentie-gerelateerde locaties op zak.

Als extraatje hebben we ook een groot aantal LGBTQIA+ toeristische attracties en bedrijven opgenomen die je kunt bezoeken (in aanbouw).

Lieu de conférence

Police Fédérale

Rue Royale 202A, 1000 Bruxelles

Hôtel de la conférence

Motel One

Rue Royale 120
1000 Bruxelles

Vragen? 

Wil je meer informatie over de conferentie? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Word vrijwilliger!

Wil je als vrijwilliger meehelpen om deze conferentie tot een succes te maken? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Copyright © 2024 Rainbow Cops Belgium LGBTQIA+ Police.

Alle informatie die op deze website wordt verzameld, wordt gedaan in overeenstemming met de Belgische en Europese wetten en in overeenstemming met de verordening inzake persoonsgegevens (RGPD).